Белгийската кралица на алтернативния R&B звук TSAR в гостува в София на 13 февруари

На 13 февруари столичния клуб Black Flamingo Bar (ул. “Граф Игнатиев” 6) ще отвори широко врати за концерта на белгийската кралица на алтернативния R&B звук TSAR B, която идва в България по покана на Eventease. Еклектичен микс от Ice-cold electro, red-hot baroque-pop и кадифения глас на Жюстин Буржу, позната в музикалните среди с артистичния си псевдоним TSAR B, очакват меломаните. Към събитието се присъединява и екипът на музикалния подкаст Falshimento с DJ set, в който ще “забъркат” underground, post-underground и overground звук.

TSAR B e музикант, продуцент и класически изпълнител на цигулка, чието вдъхновение идва от R&B изпълнителките от 90-те години, бароковата музика, артисти като Björk, Grimes, Rihanna и Beyonce. Сама определя стила си като „90’s. Black. Eclectic“.

Първият й самостоятелен сингъл „Escalate“ бързо се превръща в предпочитан избор от YouTube хореографите и става viral, насочвайки вниманието на меломаните и широката публика към младата изпълнителка. Дебютният й албум ‘The Games I Played’, надгражда уникалния й стил от барокова полифония, прогресивни бийтове и дълбоко електронно звучене а ла Sevdaliza, и й спечелва фенове от цял свят, както и заслужено място във фестивалната програма на култови музикални събития.

Медиите често я сравняват с MIA, Banks и FKA twigs, но TSAR B определено изпъква с уникалния си прогресивен R&B стил и ярко присъствие на сцената, което очакваме да видим и в София.

Вратите отварят в 20:00 ч.

Онлайн билети от 15.00 лв на http://bit.ly/TicketsTsarB и на каса само в магазини На Тъмно.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *