Благотворителен концерт „Приятели, помагайте“ събира средства за пострадали от наводненията в Карловско

На 31 октомври от 19 ч. в зала 1 на НДК ще се състои благотворителен концерт „Приятели, помагайте“. Сред участниците в концерта са Иво Папазов – Ибряма, Силвия Кацарова, група „Ахат“, ансамбъл „Шевица“, Дичо, Нелина, братя Аргирови, Нели Петкова и ансамбъл „Българани“.

„Чрез събитието ще съберем средства за основен ремонт на няколко къщи от пострадалите от наводненията в карловските села Слатина, Богдан и Каравелово, както и цялостното обзавеждане на по-малко пострадали къщи с мебели, бяла техника и различни консумативи“, съобщават организаторите.

Част от събраните средства ще бъдат и за изгражданата от тях „Къща на щастието“.

„Организираме благотворителния концерт, за да спасим няколко семейства и деца от бедата, в която се намират. Абсолютно всички средства от събитието ще се използват по предназначение – да довършим „Къщата на щастието“ и да настаним децата, както и да помогнем на нашите „братя и сестри“ от тежко пострадалите села да продължат нормалния си начин на живот“, разказват организаторите на концерта.

Платформата „Приятели, помагайте“ е създадена през 2016 г. В момента обединява над 100 000 последователи. Помогнали са на над 10 000 семейства в неравностойно положение. Помощта се изразява в основен ремонт на жилища, обзавеждане, помощни средства за трудноподвижни хора и редица различни благотворителни акции – помощ при извънредни положения като наводнения, пожари и други. Платформата е получила различни признания и награди, сред които „Будител на годината‘“ и  награда от Столичната община. Финансирането е изцяло и единствено от средства на приятели – без спонсори, субсидии, проекти от държавата или от Европа.

Билети може да се закупят на касите на НДК, както и онлайн на ndk.bg и на eventim.bg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *