Георги Мамалев ще пее хитове от Борис Карадимчев на юбилейния концерт „40 години детски хор „Пим-Пам“

Актьорът Георги Мамалев ще пее хитове от големия български композитор Борис Карадимчев на юбилейния концерт „40 години детски хор „Пим-Пам“ в „Европейски музикален фестивал“ 2019. Той се присъединява към солистите Весела Делчева и Влади Михайлов, които заедно с гласовитите деца от „Пим-Пам“, Оркестъра на Класик ФМ радио и диригента Григор Паликаров ще излязат на сцената в зала „България“ на 12 април от 19:30 ч. Известният комик се съгласил да участва в концерта с огромно желание, заради своето дългогодишно приятелство с Борис Карадимчев, което започнало още по време на снимките за култовата лента „Оркестър без име“.

„Борето е композиторът, с когото съм работил най-много“, споделя Мамалев. Той и до сега си спомня с топло чувство как композиторът му е помогнал да се подготви за образа на барабаниста Гошо от филма. През 2013 г. популярният актьор взе участие в юбилея за 80-годишнината на Карадимчев, реализиран също с Оркестъра на Класик ФМ радио. Личното приятелство между двамата продължава до внезапната смърт на твореца през 2014 г.

Георги Мамалев ще се включи в предстоящия концерт с емблематичните мелодии „Богатство“ и „Робинзон Крузо“, а с гласовете на Весела Делчева и Влади Михайлов  ще оживеят известните песни „Да бъдем различни“, „Думичка Пим-Пам“, „Песента на щуреца“, както и филмовите хитове „Хора и улици“, „Оставаме“ и др. Актьорското присъствие се допълва още от Гергана Стоянова, която ще бъде водеща на програмата, както и от проф. Александър Илиев (мим), работил дълги години като режисьор и постановчик с децата от „Пим-Пам“.

На юбилейния си концерт в София децата ще изпълнят най-хубавите песни от репертоара си, повечето създадени специално за „Пим-Пам“ през годините, когато Борис Карадимчев е работил с ансамбъла. С огромна енергия и талант делото на маестрото сега продължава Ирена Христова, която е художествен ръководител на хора.

  „Европейски музикален фестивал“ 2019 се реализира като част от Календара на културните събития на Столичната община, а съорганизатор на фестивала е Министерството на културата.

Билетите за концерта „40 години детски хор „Пим-Пам“, който се осъществява и с партньорството на Софийската филхармония, се продават на касата на „Кантус Фирмус“ в зала „България“ и онлайн на www.ticketsbg.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *