Голямото завръщане на Postmodern Jukebox в България ще бъде през юни 2022

Поп-джаз феноменът Postmodern Jukebox отбелязва завръщането си на музикалните сцени с грандиозно световно турне. The Grand Reopening Tour започва през есента на 2021, ще продължи през 2022, и ще обиколи САЩ, Канада, Европа и Нова Зеландия. Концертът им в София ще бъде на 29 юни 2022 г, в зала 1 на НДК.

В края на 2019 Postmodern Jukebox тръгна с голямо турне да отпразнува настъпването на 20-те години на века, обещавайки на публиката по цял свят най-сензационните партита в стил Гетсби. През декември 2019 трупата мина с едни от най-големите си звезди и през София.

Всички знаем какво се случи след това. Само след седем концерта от турнето Welcome to the Twenties 2.0, създателят им Скот Брадли се наложи да го отмени, тъй като глобалната пандемия заглуши музиката на живо за повече от година.

Но чакането най-накрая приключи и Postmodern Jukebox, известни като „музикалната кутия на времето”, са готови отново да накарат 20-те години да избухнат! Турнето The Grand Reopening Tour ще срещне PMJ с развълнуваната музикална аудитория на пет континента, изпълнявайки някои от най-големите хитове на съвременната музика в класическите стилове на отминали епохи.

„Благодарен съм, че имам възможност да работя с толкова много талантливи хора, а свиренето на живо в концертните зали, пред меломани, е нещо, което наистина ни липсва”, казва Скот Брадли. „Щастиви сме, че имаме толкова много невероятни фенове по цялото земно кълбо и се радваме да занесем отново настроение и класически звук до всяко кътче на света!” Това е „Голямото завръщане”, но и също „Голямата среща” – не само за нашите музиканти и екипи, но и среща на Postmodern с феновете на класическото Оld School” забавление.”

Както обикновено в ослепителните представления на PMJ, The Grand Reopening Tour ще включва ансамбъл от много талантливи певци и музиканти, които ще изпълняват на живо  аранжиментите на Скот Брадли, обединяващи много поколения. Към основните трупи често се присъединяват изненадващи гост-звезди, за да направят всеки концерт уникален и непредсказуем – създавайки едно от най-вълнуващите музикални преживявания на живо, сега и завинаги! MusicInsight.com го казва съвсем просто: „Отидете да видите Postmodern Jukebox! Спрете каквото и да правите, веднага, и отидете да ги видите!”

През последното десетилетие Postmodern Jukebox се превърна в световен феномен, натрупал повече от 5 млн. абоната в канала си в YouTube, тръгнал от малкия апартамент на Скот Брадли в Куинс до студиото в Лос Анджелис, което отговаря на все по-амбициозната визия на неговия създател.

Откакто през 2014 г започнаха турнета, Postmodern Jukebox завладяват все по-големи и по-големи сцени, обикаляйки земното кълбо, включващи запомнящи се представления като това в Radio City Music Hall в Ню Йорк. Както писа Huston Press, проектът на Скот Брадли се превърна в световен феномен за доста кратко време, разпродавайки концерти в повече от 60 страни по света – и с право!”.

Междувременно Concord Record издаде две компилации на Essentials, включващи класики на PMJ – от изпълнението на блестящата Хейли Рейнхард на парчето на Radiohead “Creep” до версията на „Трилър” на Майкъл Джексън, представена от актьора-комик Уейн Брейди. Съвсем наскоро PMJ преосмисли любимата тема от сериала Friends чрез еволюция на музикалните стилове на 20-и век – започвайки от Hot Jazz-а от 20-те и завършвайки с оригиналните изпълнители на I’ll Be There For You”, The Rembrandts.

За група, толкова дълбоко свързана с естетиката на джаза – макар че пътуванията им във времето засягат почти всяка основна тенденция в популярната музика, от doo-wop до Motown и hair metal, отбелязването на 20-те години на века очевидно е символичен крайъгълен камък. По ирония на съдбата оригиналните 20 години на миналия век – Roaring 20s” – бележат световната грипна пандемия.

„Ужасно е как историята се повтаря – казва Брадли, – и поразително как хората тогава говорят за същите чувства – изморени от това да бъдат затворени и изолирани, преживявайки  пандемията. Те просто са искали да излязат, да танцуват, да се забавляват, и да се срещат отново. Музиката е изпълнявала толкова ценна функция – вдъхновявала ни е и ни е напомняла за споделената човечност през цялата ни история. И няма никакъв заместител на това –  да се съберем и заедно и да почувстваме силата и мощта на живота”.

Елате отново да се забавлявате с Postmodern Jukebox, на 29 юни 2022 г., зала 1 на НДК. Билети се продават в системите на Ивентим и на касите на НДК.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *