Дамската блуза – клише или скрит коз?

Много съвременни дами си задават този риторичен въпрос. Дали мога да изпъкна пред конкуренцията ако само променя нещо леко и незабележимо в аут фита си ?  Една обикновена блуза може ли да постигне желания ефект? Отговора според нас е да и да, разбира се. Не е нужно да харчите излишно пари за дрехи след като  една малка промяна с дамска блуза може да постигне добър ефект. Принципа е прост и ясен- едноцветен панталон / най-добре сив или син цвят/ заедно със цветна блуза за предпочитане с флорални елементи.

Насочете вниманието на околните именно към новата си блуза като затъмните образно казано останалите елементи в облеклото си. Постига се визуален ефект от който очаквайте поне 3 отклика на вечер “охо с нова блуза си!”. Разбира се имате на разположение стотици вариации  по темата но все пак зависи и от моментното Ви настроение.

Можете да използвате едноцветна блуза с дълъг ръкав за по-ежедневни задачи като естествено съобразите цвета според сезона – топли цветове през пролетта и  лятото и по-приглушени такива за есен и зима.

От друга страна ако се чувствате в особено приповдигано и парти настроение можете да избере дамска блуза дори и с надпис, който да е по-провокативен и  съобразен с мястото и събитието. Въпреки всичко концепцията – не харчи излишно и заложи на разнообразието като сменяш с модерно подбрани блузи работи в пълна сила.

И един трик от нас – набавете си и цветни шалове. Те могат да предадат съвсем различен облик на Вашата блуза без дори да варирате в цветовете. Просто съобразете дължината и цвета им спрямо останалите си дрехи. Циклама, жълто или зелено перфектно си пасват заедно със неутрален цвят дамска блуза като сиво, синьо или дори черно като универсален цвят. Въпрос на настроение и не на малка доза чувство за експеримент разбира се. Все пак всички добри идеи/ не само в облеклото/ са плод на експерименти.

Нашия съвет – не се ограничавайте сами в добре познати формули за избор на дрехи – обувките и блузата и чантата да са в един цвят и прочие. Всеки човек показва самата си индивидуалност точно когато не използва добре заучени формули и схеми. Опознайте цветовата гама и геометричните форми. Съчетавайте ги умерено и пропорционално, а резултатите ще Ви харесат гарантираме. Бъдете себе си при избора на дамски блузи или друга част от дрехите си. Бъдете новатори и не следвайте утъпкани пътеки. Така ще бъдете винаги едни гърди напред пред останалата сива маса.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *