Есенен рок фестивал за авторска песен “Силата на Рока”

Mr.ROCK Music и Община ЛОВЕЧ представят:
ЕСЕНЕН НАЦИОНАЛЕН РОК ФЕСТИВАЛ ЗА АВТОРСКА ПЕСЕН
“СИЛАТА НА РОКА 7”
————————————————————————————
Фестивалът „Силата на Рока” стартира през 2011 година. В 6-те поредни издания в него са участвали над 120 български рок-групи, по-голямата част от които ученически. През 2015 година на полуфиналите и финала се изявиха цели 32 рок-групи от цялата страна. През 2016-та имаше като специални гости банди от Сърбия и Турция.

ИДЕЯ:
Идеята на този Фестивал е да даде шанс на млади и талантливи автори на песни в стил РОК, както и да привлече нови и непознати изпълнители и групи от цялата страна. Организаторите искат да помогнат на участниците да се популяризират и да се качат на професионална сцена, за да покажат своите умения пред жури, което е от влиятелни личности в шоу бизнеса и музикалните среди.

ПРЕДСТАВЯНЕ:
Участниците представят своите песни на живо, като пеят и свирят пред жури от 6 човека. Всеки участник има точно 10 минути на разположение да представи две песни от репертоара си (състезателна и друга по избор). Журито си казва мнението и дава оценки за песните и изпълненията, както и публиката има възможност да определи свои фаворити. Наградите са: професионален запис на сингъл в реномирано студио и пълен PR в продължение на една година. Направа на видео-клип. Маркова електрическа китара. И много други по-малки награди за индивидуални музиканти. След полуфиналната вечер, за големия финал на „Силата на Рока” се класират 8 групи, които се борят за наградите.

УСЛОВИЕ ЗА УЧАСТИЕ:
Всеки от желаещите да участва, трябва да прати свое демо на нова песен, с която ще се състезава в конкурса. Организаторите ще изберат най-добрите песни за участие в полуфиналната и финалната фаза на СИЛАТА НА РОКА. Краен срок за подаване на заявките за участие е 20 август 2017. Пишете лично съобщение на страницата на СИЛАТА НА РОКА във Фейсбук!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *