За трета поредна година SPICE Music Festival огласи Бургас

За трета поредна година легендарният вече SPICE Music Festival с любимата музика от 90-те огласи Бургас. Събитието отново успя да се проведе, въпреки усложнената обстановка, в която се намират България и светът.

Музикалният празник по традиция се проведе през първия уикенд на месеца, на 6, 7 и 8 август. Мястото отново беше пристанище „Бургас“.

Стотици ценители на добрата музика се насладиха на изпълненията на живо на световни звезди като NANA, Dj Bobo, Stereo MC’s, C-Block, Vengaboys, E-type, Masterboy, In-grid и много други! Сред българските изпълнители на фестивала бяха така обичаните Дони и Момчил, които се събраха на една сцена за първи път от 20 години и зарадваха публиката с незабравимите си хитове.

Както е известно, Дони и Момчил са първите български изпълнители, прозвучали в MTV. Песента им “Уморени крила” се качи на висока позиция в холандския „Билборд“, а английското списание “Q” ги подреди между най-големите групи на света за 1997 г., заедно с U2 и Oasis.

Изключително интересно беше и участието на Лиро Торнхил. Той е един от основателите на Prodigy, който след 10 години в групата, множество световни хитове и турнета, започна соловата си кариера като диджей и продуцент.

Специално рапърът NANA наистина взриви публиката, тъй като той беше очакван от нея още миналата година. Припомняме, че изпълнителят беше в програмата на SPICE Music Festival и през 2020 г., но бе възпрепятстван в последния момент поради пандемията от Covid-19. Този път очакването на феновете обаче се оправда!

За съжаление, един от обявените по-рано участници в събитието – Coolio – реши да отложи всичките си ангажименти през 2021 година. Всички негови концерти ще се състоят през 2022 година.

На територията на Пристанище „Бургас“ беше обособена и специална Street Food зона с множество каравани, мобилни кухни и барове, които гарантираха истинския вкус и аромат на фестивала.

Емоцията в рамките на фестивала отново бе незабравима, а обстановката – завладяваща. Всички тези невероятни изпълнения на живо ще звучат в главите на феновете още много дълго време и така – до другата година, за когато е насрочено петото издание на SPICE Music Festival.

Вече нямаме търпение!

Фотограф: Филип Панов

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *