Има ли сокът от нони странични ефекти?

Както е казано – всичко е полезно в умерени количества. Прекаляването с каквото и да било – води до странични ефекти. Именно в тази връзка, следващите няколко изречения сме посветили на това да ви запознаем с един изключително полезен плод и сокът от него, както и страничните ефекти, които може да изпитате при консумация.

Става въпрос за небезизвестния сок от нони. Той е познат на Изток още от преди 2000 години, като народите на Индия, Китай, Тайван и други страни са го изпозлвали за лекуването на различни болежки. В състава му са откриви 18 полезни аминокиселини, много минерали, витамини, протеини, калций, желязо – накратко все полезни вещества за организма. Започвайки редовната консумация на сок от нони, вие ще се погрижите за правилното функциониране на храносмилателната ви система, ще се преборите с понижения имунитет, ще подпомогнете черния си дроб, ще подсилите сексуалната функция и подобрите кръвното налягане. По-общо казано – нони сиропът оказва благоприятно влияние на всички органи, системи и подсистеми в тялото. Той може да се консумира, както от възрастни, за подобряване на възникнали проблеми с:

– безплодие;
– менструални болки;
– запушени маточни тръби;
– артрит и ставни болки;
– остеопороза и фрактура на костите;
– астма, синузит, кашлица, катар, бронхит и други.

Така приемът му всеки ден е благоприятен и за деца с цел пречистване организма от паразити и засилване на имунната функция.

Наред с редицата ползи, които има за здравето на човек – нони сокът върви ръка за ръка и с препоръчителен дневен прием, описан по-подробно на bio-vital.net. Накратко – за възрастни дневният максимален прием бива 60 мл. от напитката, а за деца – наполовина, т.е 30 мл, като може да разреждате сока и с вода, в случай, че вкуса му ви е твърде наситен.

За да бъдем максимално обективни в представянето на сока нони – няма как да не споменем и възможните странични ефекти от консумацията му.

ОТ Био СИ Витал ЕООД – фирмата разпространител на напитката, гарантират, че предлаганият от тях сок от нони е 100% органичен, т.е той не съдържа никакви оцветители, консерванти и химикали. Отглеждано в Хавай – растението Morinda Citrifolia се радва на плодородни почви и топлъл тропически климат, характерен за тези георграфски ширини. По този начин получените плодове нони биват сочни и здрави, а направения сок от тях – гарантирано натурален и полезен за организма. Въпреки това обаче нони сиропа, колкото и натурално средство за лечение и подсилване на имунитета да бъде, не се препоръчва за употреба:

– по време на бременност и кърмене;
– възможно е да предизвика ускорено движение на червата, което да създаде лек дискомфорт;
– противопоказна употреба при проблеми с бъбреците;
– при чернодробни заболявания като тежка чернодробна недостатъчност!
– при около 5% от хората, консумиращи сок от нони, може да се появи реакция на кожата под формата на обрив.

След изброяване на страничните ефекти и ситуациите, в които НЕ Е добре да консумирате сироп от нони – редно е да вмъкнем и някои разяснения.

Например сокът от нони е изключително благоприятен за пречистване на черния дроб. Когато обаче страдате от тежко чернодробно заболяване, не е добре да консумирате целебната напитка, тъй като тя може допълнително да влоши състоянието ви.

При бременност също е противопоказно да пиете сок от нони. В миналото той се е използвал за предизвикването на аборт. Въпреки това, ако преди бременността сте консумирали редовно напитката и организмът ви е привикнал на нейното тонизиращо действие – според някои учени не е проблем да продължите да пиете нони сироп и по време на бременността. Въпреки тези твърдения – най-доброто, което може да направите, е да се консултирате с лекар преди да взимате каквито и да било решения за консумация на сока.

Повече информация за сокът от нони, актуалната му нони цена за 1000 мл. и ползите от него – може да откриете на bio-vital сайта или чрез позвъняване на телефон: +359 883 73 33 66.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *