Каква е разликата между продажба на жилище и земя

Продажбата на жилище на променящия се пазар на недвижими имоти може да бъде предизвикателство. Продажбата на земя обаче може да бъде още по-предизвикателна на всеки пазар. Ето защо е важно да имате правилната информация за това как да продавате парцели и земя и защо вашата стратегия с продажба на земеделска земя трябва да се различава от продажбата на дом.

Много хора очакват пазарната динамика за парцели и земя да бъде същата като пазара за съществуващи домове, но тя не е. Ще бъдете по-добре подготвени да продадете вашия дом или земя, ако разберете някои от разликите между пазара на земя и съществуващия пазар на жилища.

Купувачите на парцели и земи са различни от купувачите на жилища – тези групи хора имат много различни гледни точки, желания и нужди. Купувачите на жилища обикновено искат готови за нанасяне помещения или поне завършени до определена фаза. Купувачите на земя, независимо дали са физически лица или предприемачи, търсят правилното местоположение и възможност, която им позволява да персонализират, за да отговаря на техните нужди.

Земята изисква различни техники за продажба. Домът има кухня, бани и фасада, която може да бъде визуална и фотогенична. Може да направите Ден на отворените врати за дома и да разведете купувачите през всяка стая, за да помогнете за продажбата. Купувачите могат лесно да се влюбят в построения дом. 

Когато имате земя, разчитате на местоположение, състояние и как е била третирана досега.

Пазарът на земя е по-малко активен. Пазарът на съществуващи жилища почти винаги е по-оживен от пазара на земя. Просто има по-малко търсене на земеделска земя, отколкото потребители, които търсят жилища.Изисква се търпение. Продажбата на земя обикновено отнема повече време от продажбата на къща. Трябва да бъдете търпеливи. Но не се обезкуражавайте. Пазарите на парцели и земеделска земя са атрактивни и ако имате партньор за изкупуване на земеделска земя ще реализирате сделка по-успешно и по-бързо.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *