Как да разберете, че вече е време да се разделите със старата си кола?

Ако се чудите кога да продадете колата си и да купите нова, възрастта и състоянието на вашия автомобил играят най-голяма роля в отговора на въпроса. Но само защото е стар, не означава непременно, че е време за продажба. Все още всичко зависи от подробностите и какви са вашите цели по отношение на собствеността на автомобил. Ето как да осмислите всичко.

Ако не искате да правите много разходи. Една от причините, поради които хората решават да продължат да карат кола, чиито най-добри години сега са само далечен спомен, е, че обичат да не правят тези месечни плащания за кола, които обикновено трябва да правите за по-ново превозно средство. 

Ако смятате, че можете да получите още една година от старата си кола, без да се налага да харчите пари за основен ремонт, тогава непременно продължете да я карате. Ако ли пък не – я продайте или пък я предложете на фирма, занимаваща се с изкупуване на коли.

Ако ви струва много повече да поддържате колата, отколкото да направите нужните стъпки, за да се разделите с нея. Ако смятате, че постоянно влагате повече пари в ремонти и поддръжка, е време да разберете със сигурност дали поддържането на колата на пътя ви струва повече, отколкото си струва.

Безопасността трябва да е приоритет. Независимо дали карате колата си сами или имате семейство, една от най-важните ви грижи за всяко превозно средство трябва да бъде безопасността. И това е едно нещо, което непрекъснато се подобрява през годините. В зависимост от това на колко години е вашият автомобил, може да пропуснете всички най-нови подобрени функции за безопасност, като усъвършенствани въздушни възглавници, камери за задно виждане, странични въздушни възглавници, електронен контрол на стабилността и др.

Насоките, представени по-горе, са основно, за да знаете кога да продадете колата си с голям пробег. Ключът е да не си позволявате да бъдете сантиментални относно колата си, което може да ви накара да я задържите по-дълго, отколкото трябва. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *