Как се почиства лаптоп Dell

Решения като Dell лаптопи от Ardes.bg са чудесни, но инвестицията в подобна техника не е всичко. След като стане ваше притежание, идва ред и на нейната поддръжка, която не можете да пренебрегнете. Почистването на преносимия компютър е също част от отговорното ви поведение като потребители, които знаят как да се грижат за ценните си вещи.

Как да разберете, че лаптопът Dell се нуждае от почистване

Няколко са сигналите, на които трябва да обърнете внимание, когато става дума за чистене на компютърна техника с марката Dell, разказват от онлайн магазин Ardes.bg. Ако ги пренебрегнете, цената за вашето невнимание би могла да бъде доста висока, а това не е финалът, на който се надявате.

Почистването на лаптопа Dell е важно, за да не се стигне до по-сериозни технически повреди. Основните знаци, че е време да го извършите са няколко по-бавно и трудно охлаждане, ранно прегряване, влошена производителност и прочее. Когато подобни индикации станат факт, е добре да се реагира навреме и да се извърши детайлно почистване на елементите под клавиатурата. Така правилната работа на машината ще бъде възобновена, а вие спокойни, че сте разрешили един не малък проблем. 

Нужно ли е да го занесете на сервиз

Когато вентилаторът не спира да се върти, а лаптопът Dell се “мъчи”, докато работи, то в 99% от случаите става дума за натрупване на замърсявания, които трябва да бъдат отстранени, споделят от Ардес. Ако машината е нова, със сигурност ще мине доста време, докато не ви се наложи да извършите профилактика, но ако я имате отдавна, то в този случай е хубаво да правите почистване веднъж годишно. Това ще предпази техниката от сериозни технически неизправности, които лесно можете да предотвратите.

Какво включва ремонтът на преносим компютър с марка Делл

Преди да се втурнете да купувате нов или втора ръка лаптоп Dell обмислете варианта, първо, да го почистите и ремонтирате, а не директно да изхвърлите. Възможно е да има още много живот в него реновираният преносим компютър е много по-икономически изгоден, отколкото току що закупеният от магазина, дори и да сме се възползвали от изгодни промоции. Ето какво включва неговото почистване:

  • машината се разглобява всеки един крепежен елемент е добре да бъде отбелязан, за да се постави впоследствие на правилното място; 
  • извършва се отделяне на вентилатора важно е да се направи прецизно и много внимателно; 
  • радиаторът се почиства продухването му е силно желателно да се извърши с помощта на компресор, като така резултатите ще бъдат още по-добри. Премахва се и старата термопаста; 
  • вентилаторът се смазва използва се специална за целта паста, а на финал се прави обратното сглобяване на частите.

Почистването на екрана и електрониката на лаптопа е добър начин да ъпдейтнете техниката Dell, споделят от магазин за лаптопи Ардес.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *