Кралете на винтидж културата отново са тук

Те пътуват вече месеци, съчетани в най-различни състави от музиканти, вокалисти и танцьори, разделени в четири посоки на света – към САЩ, Канада, Европа и Нова Зеландия. The Grand Reopening Tour на американската формация Postmodern Jukebox прекосява континентите, за да отбележи завръщането на музиката на живо в концертните зали.

До пристигането им в София остава по-малко от седмицана 29 юни, в зала 1 на НДК. В продажба са последните билети.

Пандемията ги затвори за две години. Но през това време кралете на винтижда и най-вече техният създател Скот Брадли създаваха и записваха музика. Нови и нови парчета – все обърнати с хастара съвременни поп хитове, превърнати в бижута от музикални стилове на миналото. Изпращаха ги всяка седмица по мейл на своите почитатели.

На концерта им в София ще чуем точно тези нови бижута –  кавър на хита Roaring 20s на Panic! At the Disco в стил 20-те. Не пропуснаха и да обърнат Smooth Criminal на Майкъл Джексън в стил Film Noir. Пренаписаха любимата тема от сериала Friends чрез еволюция на музикалните стилове от 20-и до 60-те, завършвайки с оригиналните изпълнители на Ill Be There For You, The Rembrandts. Хейли Рейнхард изпя прочутата Dont Speak на No Doubt, достигнала над 5 млн. гледания. А Кейси Ейбрамс интерпретира Cant Feel My Face на The Weeknd в Lounge Style.

Независимо кой е в състава им – дали емблемата Кейси Ейбрамс, American Idol-а Вон Смит, червенокосата Дени Армстронг…или тъжният клоун от Puddles Pity Party, те винаги така добре се съчетават в уникален състав, че да взривят залите с настоение, каращо публиката да скочи от местата си и да танцува, независимо дали в клуб или голяма концертна зала.

А историята на Postmodern е като на кино. Зашеметяващ успех от първия запис в малкия апартамент на Скот Брадли, пуснат в YouTube, до космическите над 1 милиард гледания към днешна дата, с над 5,7 милиона последователи и над 3 млн. фена във facebook. Също и хиляди напълно разпродадени зали на шест континента показват, че формулата им е успешна.

„Ужасно е как историята се повтаря – казва Брадли – как хората през 20-те години на миналия век говорят за същите чувства. Те просто са искали да излязат, да танцуват, да се забавляват, да се срещат отново. Музиката е изпълнявала толкова ценна функция. И няма никакъв заместител на това –  да се съберем и заедно и да почувстваме силата и мощта на живота”.

Елате да ги видите и да почувстваме отново радостта от музиката на живо – 29 юни, зала 1 на НДК. Билети се продават в системата на Eventim.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *