Култова руска фолкметъл група с концерт в София

Руските фолк метъли Грай, водени от фронт дамите Ирина Зибина и Аля Лита, ще гостуват за първи път на родна земя. Руснаците ще забият на 29 септември 2017г. (петък) в столичния клуб Live & Loud.

Билетите за събитието са 100 бр.  и са в продажба в системите на Eventim и Eticketsmall. Цената на билета е 20лв.

Концертът на Грай е второто събитие, посветено на десетата годишнина на сайта Metal Hangar 18.

Вратите на клуба ще бъдат отворени в 20ч., а концертът ще започне в 21ч.
Организатор на събитието са ICreative Events.

Грай предлага отличен руски фолк метъл от източната руска република Татарстан. Тя е основана през 2005 г. и е повлияна от Skyforger, Korpiklaani, Cruachan, Svarga и Alkonost. Изпълнява епичен фолк метъл с красиви женски вокали и чудесни вокални хармонии. Автентичните инструменти, които използват, придават специфичния руски вкус към музиката им.

Между февруари и август 2007 г., групата записва демо ЕР, озаглавено “От изтока” , включващо 4 композиции: Бреза, Зима, Ветровете, Източникът. Първият албум на групата – “Полынь-Трава” (“пелин”), 2009 г., включва 9 композиции. Албумът е проникнат от духа на древността, а всяка песен се отразява в поразително изображение.

През 2010 г. групата започва да записва втория си албум, състоящ се от 10 песни. По това време групата наема Ирина Зибина, която е участвала в един от албумите на Alkonost, като трети вокалист. Красивият мощен глас на Ирина пасва на репертоара на групата перфектно. На 27 септември, излиза следващият албум “О Земле Родной” (Нашата родина). Албумът включва 10 концептуални песни, които създават изключително дълбоки образи, формиращи музикално единството в познатия стил на групата.

Това е отличителен синтез на традиционните езически метъл елементи, базирани на ритмите и атмосферата на традиционния руски фолк-рок. В този синтез звуците на флейта се преплитат със соло-китара в игра с динамична ритъм-секция. Твърдите фрагменти се усилват от звуци на гайди, разнообразени с клавирни пасажи на успокояване. Но основната пикантност на новите песни е добре балансираното вокално трио на групата. През 2012 г. и 2013 г. групата участва в много концерти и фестивали.

През 2014 г. излиза третият албум Млада и компилацията In The Arms Of Mara.

Повече за GRAI: https://www.facebook.com/GRAI.folkRussia/

Видеоклип на Грай: https://www.youtube.com/watch?v=yicTUvDVTHA

Facebook събитие: https://www.facebook.com/events/1239637939476418/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *