Легендарният рок музикант Meat Loaf почина на 74 години

Рок музикантът и актьор Meat Loaf почина на 74-годишна възраст. Новината беше съобщена в официалната му Facebook страница днес .

Сърцата ни са разбити, но трябва да обявим, че несравнимият Meat Loaf почина тази вечер, като съпругата му Дебора беше плътно до него“ – се казва в изявлението. „Дъщерите му Пърл и Аманда, както и близките му приятели също бяха до него през последните 24 часа“ – е написано още в поста.

Рожденото име на изпълнителя на „I’d Do Anything For Love“ e Марвин Лий Адей. Той е роден на 27 септември 1947 г. в Далас, Тексас. Започва да играе и да пее в  продукции още в училище.  След смъртта на майка си през 1965 г. се мести да живее в Лос Анджелис .

Първата си група – Meat Loaf Soul – музикантът сформира две години след това. По време на първия им запис в студио Meat Loaf взема толкова високо една нота, че изгаря предпазител. Веднага са му предложени три договора, които обаче той отказва.

Големият му пробив в музиката идва с издаването на дебютния му албум „Bat Out of Hell“ през 1977 година. Той е продаден в над 43 милиона копия по целия свят и става 14 пъти платинен от Асоциацията на звукозаписната индустрия на Америка.

В дългата си кариера като певец (продължила 6 десетилетия) Meat Loaf записва 11 албума и продава над 100 милиона копия от тях. Той имаше успешна кариера и като актьор, появявайки се във филми като „Боен клуб“ и „Светът на Уейн“.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *