Макси модел – новият моден писък или как пълните момичета станаха хит за една нощ

Модата отдавна не игнорира пълните дами. От средата на 80-те години доста модни компании забелязаха, че пазарната ниша за големи размери се увеличава със всяка изминала година. Това естествено си има обяснение – начина на живот и липсата на движение и спорт води до уседнал начин на живот. Но все пак хората се харесват както изглеждат и трябва да са щастливи независимо от фигурата си.

Ето и някои от най-нашумелите модни макси  мода икони :

Ashley Graham. Родена в Съединените щати от малка проявява творчески талант.  Закръглените й форми обаче не я спират да мечтае за кариера на фото модел. Днес на 30-годишна възраст е имала собствена корица на известното списание „Спорт  Илюстрейтед“ . Промотира собствена марка за клинове и чорапи за макси дами . Модното списание „Харпърс Базар“ също не подминава младата макси манекенка и също и назначава пълна фотосесия с корица.

Candice Huffine. Също родена в Съединените щати . В момента на около тридесет години. Първата плюс размер манекенка , участвала в емблематичният моден календар на бранда Пирели. Корица на Воуг и прочие известни титули на списания. Символ на увереност и сексапил на нормална жена . В макси размери естествено.

Saffi Karina – друг популярен модел от страниците на спорт илюстрейтед. Тъмнокожата манекенка с шоколадов цвят на кожата е в момента на 27 години. Иска да научи жените да харесват телата си каквито са и да живеят пълноценен живот без стеснения относно фигурата си.  Промотира бански за макси дами и е активен участник в благотворителни каузи за хора с увреждания.

И така в заключение- макси модата даде увереност на пълните дами, че могат да изглеждат секси дори и с пълна фигура. Независимо от всичко всеки човек има право да бъде такъв какъвто е.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *