Музика за двама в София

София
Петък 29 Септември 2017 19.00ч.
Студио 1 на Българско Национално Радио
бул.Драган Цанков 4

MUSIC FOR TWO

Антон Мартинов (anton-martynov.com) цигулка
Кремена Николова (kremena-nikolova.com) цигулка


Руският цигулар виртуоз Антон Мартинов, любимец на пианисткатаMartha Argerich и артистичен директор на престижния фестивал в Париж Le Printemps du Violon идва в България с един много специален проект в дуо с българката Кремена Николова, инициатор и директор на фестивала San Martino a Natale във Венеция.

MUSIC for TWO е иновативен, единствен по рода си звукозаписен проект от множество албуми, два вече реализирани, който обединява барокова и съвременна музика. Виртуозни произведения за две цигулки.
Последствие от думите на легендарния Ivry Gitlis, слушайки съвместните им изпълнения “…задължително трябва да запишете това,…никога не съм ставал свидетел на подобна симбиоза между двама изпълнители”, публика и критика са единодушни, че интерпретацията на двамата музиканти носи една особена непозната енергия, която по свой начин омагьосва.
Продуцент и издател на проекта е италианската NovAntiqua Records (novantiqua.net), колекцията включва барокова и съвременна музика написана от самия Мартинов.
Дуото със собствена идентичност и уникален репертоар е носител на една нова традиция в съвременната класическа музика.
В концертен вариант програмата е изпълнявана с изключителен успех в Италия, Франция, Германия, Словения в рамките на емблематични фестивали. Сега и в България.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *