Най-добрите храни за засилване на имунната система

Употребата на определени храни може да ви помогне да засилите имунната си система и да предотвратите появата на настинка и грип, пише vesti.bg. Планирайте така менюто си, за да включите в него тези полезни и богати на витамини храни.

Куркума

Тази подправка се използва от години като противовъзпалително средство при лечение както на остеоартрит, така и на ревматоиден артрит. Куркуминът, който придава отличителния цвят на куркумата, е мощен антиоксидант.

Чесън

Чесънът се среща в почти всяка кухня по света. Той е задължителна храна за вашето добро здраве. Още ранните цивилизации откриват неговата стойност в борбата с инфекциите. Смята се също, че той помага за понижаване на кръвното налягане и за почистване на плаката по стените на кръвоносните съдове.

Броколи

Броколите са богати на витамини и минерали. Това е един от най-здравословните зеленчуци, който може да поставите в чинията си. Той съдържа витамини А, С и Е, както и много антиоксиданти. За да запазите полезните му свойства, трябва да го готвите колкото е възможно по-кратко време или най-добре да го консумирате без термична обработка.

Джинджифил

Това е още една продукт, към която хората се обръщат, когато се разболеят. Джинджифилът може да ви помогне, ако имате възпалено гърло или ви се гади. Той е много полезен и ако искате да намалите хроничната болка. В случай, че сериозно сте се разболели, е добре да се снабдите с най-необходимите лекарства при болки в гърлото.

Бадеми

Бадемите са изключително богати на витамин Е, който има ключово значение за здравата имунна система. Те могат да помогнат за регулиране на холестерола и да предпазят от проблеми със сърцето.

Домашно пилешко месо

Пилешката супа помага за подобряване на симптомите на настинка. Месото от домашните птици, като пилешкото и пуешкото, е с високо съдържание на витамин В-6. Той е важен за образуването на нови и здрави червени кръвни клетки

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *