Неща, които никога не трябва да правите с колата си

Въпреки че съвременните автомобили имат много функции за безопасност и компютър, които поддържат всичко да работи безпроблемно, включително блокиране на конфликтните команди и предупреждаване на водача за потенциални проблеми, все пак е добра идея да се избягват определени неща.

Особено ако се купува нова или употребявана кола неопитните купувачи често пренебрегват пълната проверка на автомобила. Все пак, дори и да изглежда добре отстрани, всеки собственик трябва да поиска оглед на кола и диагностика от професионалист. По този начин ще бъде сигурен, че инвестицията си заслужава.

И дори автомобилът да работи перфектно, да не дава никакви дефекти или да не показва проблеми, ето какво НЕ трябва да се прави с колата.

Да не се натиска „изключен двигател“, докато се шофира

При разумна висока скорост, няма да се случи нищо лошо. Освен това съвременните автомобили имат много функции за безопасност, за да предотвратят инциденти, но все пак не е добра идея да се прави.

Да не се избира „заден ход“, докато се шофира

Друго нещо, което трябва да се избягва, е да изберете „заден ход“ по време на шофиране. Въпреки че компютърната система в колата трябва да игнорира командата „обръщане“ и вероятно нищо няма да се случи, просто не е добра идея.

Да не се избира „паркиране“ по време на шофиране

Компютърът в колата ви ще блокира тази команда от съображения за безопасност, но даването на противоречиви заповеди може в крайна сметка да повреди колата ви.

Да не се сменя маслото просто така

Важно е да се следва спецификацията на производителя за това колко често да се сменя маслото. Всяка марка автомобил си има специфики, които е добре да се следват.

Да не се чака, докато резервоарът е напълно празен

Дори в най-чистия бензин има малки частици и гравитацията ги държи в дъното на резервоара за бензин. Ако карате “на изпарения”, този остатък се засмуква в двигателя. Най-общо казано, добра практика е резервоарът да е пълен на една четвърт. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *