Ники Захариев ще пее на Balkan Business Awards

Музикантът Ники Захариев ще пее на церемонията Balkan Business Awards 2023, организирана от международната платформа Global Leaders. Събитието ще събере най-успешните в бизнеса на 14 юли от 20 ч. на външни мебели в петзвездния хотел Hyatt Regency Sofia.

Ники Захариев е роден в София през 1983 г. и е израснал в домове за деца без родители. Постига една голяма своя мечта – да бъде стипендиант на световната оперна певица Райна Кабаиванска докато учи в Националното музикално училище „Любомир Пипков“. След това завършва СУ „Св. Климент Охридски“ със специален предмет Пеене и музикална педагогика.

Зад гърба си има 27 години опит на сцената – дебютът му е в детското предаване „Като лъвовете“ по БНТ, след това участия в „Шоуто на Слави“, „Музикална Академия“ по ТВ 7, „Черешката на тортата“ по Нова ТВ, в сутрешните блокове на Нова ТВ и БНТ и др. Пял е на сцената на Античния театър Пловдив, в Зала 1 на НДК, в Софийската опера, както и в цяла България.

Николай Захариев е носител на наградите: Златен медал за оперетен дует – гр. София; Надмощие на духа – 1-во място – гр. Велинград; Гран При в гр. Перник през 2014 г. Той също композира музика и е изпълнител в мъжкия вокален ансамбъл „Вокс Орфикус“, където е и музикален ръководител.

На 18 май т.г. Николай Захариев осъществява една своя мечта – да направи концерт-спектакъл, с който рестартира музикалната си кариера след пандемията и същевременно отбелязва 40 години живот и 27 години на сцената. Президентът Румен Радев му изпраща поздравление за юбилея.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *