Номинираните за “Грами” Deva Premal & Miten идват за концерт в България

Deva Premal & Miten включиха България в актуалното си световното турне! Те ще бъдат в София на 17 октомври 2020 година.

Световно известната им музика, която е вдъхновяваща комбинация от традиционни ведически мантри и западни музикални похвати, ще бъде представена в София в Зала 1 на НДК с над три часов концерт. Ню ейдж звездите Дева и Митен идват в България в годината, в която Дева бе номинирана за “Грами” за едноименния си албум (“Deva”), а Митен получи световно признание за своя “Devotee”. Заедно с тях на сцената ще се качи и непалския маестро на бансури (традиционна индийска флейта ) Manose и музикантите от Temple Band (Джоби Бейкър – бас, Спенсър Козенс – кийборд, и Майлс Боулд – барабани).

Deva Premal & Miten споделят, че с това световното турне отбелязват 30 години любов, живот и музика. “Ще погледнем назад към всичко, което сме създали, ще свирим някои от ранните си творби. Да отбележим 30 години музика и връзка с нашата публика е невероятно изживяване. Ние сме семейство и нови и нови съмишленици и сродни души се присъединяваха към нас”.

Дева и Митен се срещат за първи път през 1990 година в ашрама на Ошо (Bhagwan Shree Rajneesh) в Пауна, Индия. Тя учи шиацу и рефлексология, а той е рок музикант, който се усъвършенства в медитацията. “Започнахме да пеем заедно в ашрама, просто така, изживявайки и споделяйки наученото там”, разказва Митен. “Създаваме заедно един портал, през който преминаваме. Той не е дело само на музикантите и певците, а на всички в залата. За нас с Дева това е много повече от ентъртейнмънт”, продължава той.

И когато музиката им се обедини с гласовете на публиката – ето тогава всяка зала става храм!

Звукът им е духовно пътуване в което Изтока среща Запада, а те самите са категорични, че пеенето на мантри винаги повдига духа, без значение как се чувстваш в момента.

Музиката им присъства в плейлистите на широк спектър от личности – от лидери като Далай Лама, през супер звезди като Шер, духовни номади, пътешественици, рок и етно фенове.

Събитието е организирано от Classic Stage. Билетите за концерта вече са в продажба в системата на Eventim и билетна каса на НДК.

Предвидени са групови отстъпки при покупка на 6 и повече билета.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *