Още големи звезди и страхотни изненади за финала на ТОП 10 Български танцов фолклор

Водещ на събитието е Симеон Колев от „Стартер“ по БГ Радио

Симеон Колев
Симеон Колев

Броени дни преди Зала 1 на НДК да потъне в магията на българския народен танц, от ТОП 10 Български танцов фолклор повдигнаха завесата над още интересни факти около събитието. Организаторите издадоха, че наред с предварително обявените участници и гост артисти, към финала на конкурса ще се присъединят и притежателката на най-мощния глас в света Смиляна Захариева, която ще демонстрира възможностите на нейното мецосопрано, вписани в Книгата за рекорди на Гинес. Като още една награда за сетивата, зрителите ще може да усетят и красотата на картини от пясък, сътворени на мига от визуалния артист Марта Димитрова.

Гост артистите Смиляна Захариева и Марта Димитрова ще са част от специалната вечер, в която Гвардейски представителен духов оркестър и Северняшкият ансамбъл за пръв път на сцена в България ще представят съвместно изпълнение. Ансамбъл „София 6“, миналогодишните победители в ТОП 10 Български танцов фолклор, ще пресъздадат уникалната си хореография, с която спечелиха призовото място, а не по-малко зрелищни ще са и възпитаниците на Национално училище за танцово изкуство.

На 22-ри юни НДК ще посрещне гала вечерта на най-мащабният конкурс за фолклорни самодейни танцьори

Смиляна Захариева
Смиляна Захариева

„Сигурен съм, че всички гост изпълнители са подготвили пищна и завладяваща програма- споделя главния организатор и идеолог на ТОП 10 Български танцов фолклор Емил Димитров- но не по-малък е интереса и към главните герои на вечерта-всички 10 танцови състава, които достигнаха до финала на конкурса“.

Актуалното издание на ТОП 10 Български танцов фолклор обяви и името на водещия на големия финал. През емоциите, музиката, стъпките и цялата еуфория на събитието публиката ще бъде водена от любимеца от ефира на БГ радио, Симеон Колев, но организаторите споделят, че всъщност най-големите изненади ще бъдат разкрити в самата гала вечер.

Марта Димитрова
Марта Димитрова

Заповядайте на 22.06.2024 г. в Зала 1 на НДК – 19.00 ч. за да отбележим подобаващо Деня на Българския фолклор със спектакъла „ТОП 10 Български танцов фолклор ФИНАЛЪТ

Билети – Top 10 Folklore (top10-folklore.com)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *