Проектът “Еструна – Арканхел и Нови български гласове” се завръща с нов репертоар

Представян 30 пъти на сцена на най-престижните фестивали в Испания и два пъти в България, видян от 40 000 души и носител на награда “Латино Грами” за албума “Al Este del cante”, проектът “Еструна – Арканхел и Нови български гласове” се завръща на 31 март в зала 1 на НДК с нов репертоар и още по-силен емоционален заряд.

Еструна е единственият в света сценичен проект, съчетаващ фламенко група и български народен хор, с програма, в която има оригинална музика и нови интерпретации на традиционни песни от България и Испания, пресътворени в общ музикален образ. Замислен през 2012 г. в София от продуцентите от Джаз Плюс и испанския фламенко певец Арканхел, проектът привлича диригента Георги Петков, който специално за целта сформира нов хор – Нови български гласове Еструна. Репертоарът обхваща добре познатите и нови песни от двете традиции – фламенко и български фолклор, както и оригинални композиции на изпълнителите. Вокалните аранжименти са дело на диригента на хора Георги Петков.

Арканхел и Нови български гласове Еструна под диригенството на Георги Петков заедно с музикантите – Дани де Морон (Испания, фламенко китара), Рикардо Морено (Испания, китари), Хосе Мануел Посада “Eл Попо” (Испания, контрабас) и Агустин Диасера (Испания, перкусия) събират традиционни мелодии от двата края на Средиземноморието в уникална смес, носеща съвършена наслада.

Концертът на Estruna / Еструна – Арканхел с Нови български гласове с програмата “Al Este del cante” на 31 март 2019 г. в зала 1 на НДК се осъществява с подкрепата на Столична Община, Посолство на Испания и Instituto Cervantes Sofia.

Билети за концерта на носителите на Латин Грами награда Еструна – Арканхел с Нови български гласове може да намерите в мрежата на Eventim.

Видео от предишното представяне на проекта в София:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *