Ремонт на покриви – всичко за ремонта

ремонт на покриви цени

С течение на времето всеки покрив губи първоначалния си вид. И в същото време характеристиките на този структурен елемент на сградата се влошават. Необходимостта от ремонт на покриви възниква поради различни причини: продължителна експлоатация, негативното въздействие на външната среда, грешки в устройството, използването на нискокачествени материали при монтажа на покрива и т.н. По един или друг начин ремонтът на покрива макар и неприятна, е неизбежна процедура.

Ремонт на покриви: издутини

Един от най-често срещаните проблеми, свързани с ремонт на покриви, е образуването на мехури под покривния килим, които правят конструкцията неизползваема и значително съкращават нейния живот. Причината за образуването на тези мехури, като правило, е редовното проникване на влага в изолацията. И в този случай може да има само едно решение на проблема с ремонта на покриви от този тип. Това е дишащо покривно устройство, което ефективно премахва водните пори от покривния покрив, като по този начин предотвратява натрупването на влага.

Едно от най -простите, надеждни и издръжливи технически решения на проблема с ремонта на подути покриви е „дишащата“ покривна система, при която се използва покривен килим, който има канали за отстраняване на водни пари.

Ремонт на метален покрив

Металните покриви най-често се изработват от поцинкована стомана. Покрив, покрит с този материал, служи за около 15 години. Основните проблеми, които могат да възникнат след продължителна експлоатация, са появата на ръжда и течове. Най -често ремонтът на такива покриви се извършва с помощта на лепенки от същия материал. Повърхността предварително се почиства от ръжда, след което пластирите се запояват. Понякога обаче се налага смяна на цели листове и това ще прилича повече на инсталиране на целия покрив, отколкото на ремонт на част от покрива: листовете се премахват напълно и се заменят с нови.

Ремонт на мек покрив

Меките покриви по-често се нуждаят от ремонт, отколкото покривите, направени от керемиди или метал. Меките покриви обикновено започват да протичат. Поради това е обичайно да се извършват редовни ремонти и инспекции, по време на които се откриват и незабавно подменят слабите места на покрива. Както при всеки ремонт на покрив, не се изследва само външната повърхност на покрива. Обръща се внимание на дренажните устройства, състоянието на замазки и абсорбатори. Навременните и качествени ремонти ще помогнат за предотвратяване на течове на покрива и няма да струват толкова много. Ако се нуждаете от специалист, който да извърши ремонта на Вашия покрив бързо и качествено, потърсете го в Pazarluk.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *