Уникално шоу на българската музикална сцена в „София лайв клуб“

На 29 ноември (петък) в Sofia Live Club от 21:00 часа българската група „Krekhaus“, която излезе с летящ старт на алтернативната сцена в България, свири заедно с рок бандата „heptagram“.

Препоръчвам ви „Krekhaus“. В петък и без това ще излизате, защото ако останете у дома, ще ви скъсат от реклами за тоя прословут „блек фрайдей“, а вие вече си имате всичко, по повод събитието публикува Венци Мицов от „Хиподил“ в Offnews.

Алтернативната сцена в България, която в последните няколко години се радва на нова кръв и растяща разпознаваемост сред младите хора, приветства все повече млади изпълнители, готови да експериментират с разнообразие от жанрове и похвати. Постепенно извоюващи своето място на тази сцена, „Krekhaus“ и „heptagram“ дават заявка за едно различно преживяване.

Макар и млада група, „Krekhaus“ вече имат зад гърба си серия от концерти в различни столични заведения, както и на някои от най-мащабните фестивали в страната, сред които „БНР Радио Парк Фест“, „Hills of Rock“, „София диша“ и „Капана фест“. Имат и три големи колаборации: бандата е подгрявала за „Остава“, била е част от лейбъла „Homeovox“, а през април 2018 г. е лично избрана от австрийското пауър трио „Mother’s Cake“, за да подгрява на софийския им концерт по време на европейското им турне. През 2018 г. „Krekhaus“ представят и първия си краткосвирещ албум – Odd One Out.

„heptagram“ е музикалният проект на мултиинструменталиста Даниел Иванов, който съчетава прогресивен, психеделичен и спейс рок. Вече с над 10-годишна история и три издадени албума – heptagram (2007), lucidity (2012) и glass elevators (2018) – с годините Даниел събира пълна група от още четирима музиканти. „heptagram“ се стремят да създават повече от музика – визуалното и звуковото преживяване са неразделни, а образите доразказват там, където музиката стихва.

С начало, зададено от аудио-визуалното шоу на „heptagram“, и сет от „Krekhaus“ в партньорство с джаз пианиста Станислав Арабаджиев, стремежът е към уникално, ефимерно изживяване, което никога няма да бъде повторено по същия начин. Времето и пространството, които се изграждат музикално, ще определят правилата, а границите между жанровете ще съществуват, само за да бъдат отхвърлени.

Фейсбук събитие: https://www.facebook.com/events/455412751745726/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *