Хиперинверторни климатици – какво представляват

Термина хиперинверторен климатик е първо използван и патентован от Mitsubishi, като термин описващ тяхната топ линия инверторни климатици с изключително висок енергоспестовен клас А+++. В днешно време, освен от авто-мото гигантите, този термин се използва и като синоним на всеки климатик с подобни показатели.

Истината зад хиперинверторните климатици

Това, което ги прави толкова специални, е тяхната искрено безпогрешна и изключително ефикасна система за отопление и охлаждане на помещение. Тази ефективност се дължи на инверторната технология наложен върху работата на компресора и начина, по които той засича температурните разлики в помещението и външната среда.

Техните позитивни страни

Огромното предимство на този клас климатици (https://eclima.bg/klimatici-ceni), е че са невероятно удобни за ползване в домашни условия. Има два основни вида – стенни и подови, като и двата вида запазват своята запазена ефикасност и ниска консумация.

Стенните климатици са една идея по-често срещани, най-вече поради тяхната универсална позиционираност по стената и това, че могат доста добре да въздействат върху температурата в стаята. Ефективността се дължи на умната система, която регулира и адаптира консумацията на енергия.

Това се извършва чрез непрестанна комуникация между различните сензори, като се подава постепенен ток. Работата на един инверторен компресор е значително по-равномерна и плавна от тази на обикновените.

При инверторните компресори, оборотите на работа при първоначално стартиране са доста по-ниски, като това спестява големият наплив на електричество по системата. Ниските първоначални обороти допринасят и за по-слабата амортизация на системата, тъй като триене е много по-малко от обичайното.

Друго предимство е факта, че те могат да се адаптират плавно към промените във външните условия, като имат активна, умна защита от замръзване на външното тяло. Постепенното размразяване означава, че вътрешното тяло няма нужда да работи толкова усилено, за да затопли студения външен въздух.

Техните недостатъци

Един недостатък, които може би спира доста хора от това да притежават подобен климатик, е че та са с няколко ценови класа над обикновените климатици. Средната цена на подобна покупка е от 2000 до 3000 лева в зависимост от модела и марката.

Ако търсите истински икономичен хиперинверторен климатик, то такъв можете да намерите на доста добра цена на Eclima.bg. Там експертите в областта могат да ви помогнат не само при избора, но и при монтажа на новата ви покупка.

Въпреки тяхната първоначално висока цена, спестената електроенергия, и съвсем скромното увеличаване в сметките за ток, на практика позволяват на климатика да се изплати сам в рамките на 2 години.

Те са идеално за дългогодишно, многосезонно ползване, невероятно трайни са и рядко имат нужда от поправка. Можете да забележите проблеми при тях едва след 10тата година, като частите и сервизите за тях са доста достъпни.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *