10 интелигентни трика, за да запазите обувките си без миризма

Съществена част от поддръжката на обувките е тяхната миризма. Ситуации, в които лоша миризма се носи от обувките е неприятна за всички. Но миризмата на обувките не винаги се корени в липсата на хигиена. може да не е в липсата на хигиена. Често странични фактори като бактерии, пот и други проблеми с краката, например наранявания, могат да причинят миризмата в обувките ви. Еко материите задържат повече влага, както и не всеки модел обувки има предвидена дишаща част.

За щастие има няколко начина, с които може да решите този проблем и да се радвате на по – свежи и по – добре ухаещи обувки. Препоръчаните средства можете да тествате в домашни условия, с налични във всяко домакинство продукти.

Сода за хляб

Ако миризмата в обувки или маратонки е много силна, вземете пакетче сода за хляб. Напълнете памучна торбичка, която може да сложите вътре и оставете за една нощ. На сутринта я махнете. Можете също така да направите свой собствен дезодорант за обувки за многократна употреба, като напълнете пръстите на стари чорапи с 2 супени лъжици сода за хляб и ги завържете на възел. Вкарайте чорапите във всяка обувка през нощта.

Листи за омекотяване на тъкани

Миризливите маратонки изискват силни неща. Поставете лист за сушилня във всяка маратонка и оставете за една нощ, за да неутрализира миризмите (не забравяйте само да ги извадите, преди да обуете маратонките). Освен това е чудесна идея да дезодорирате места, където съхранявате обувките си, като например вашата чанта за фитнес.

Сол

Маратонки и други платнени обувки могат да бъдат доста миризливи, особено ако ги носите без чорапи през лятото. Убийте миризмата и попийте влагата, като от време на време поръсвате малко сол във вътрешността на обувки, като дезодоратор за обувки.

Етерични масла

Капнете няколко капки етерични масла в обувката си, за да им придадете освежаваща миризма. Опитайте да използвате евкалипт, карамфил или масло от чаено дърво. Ако не искате да слагате маслото директно върху обувката си, капнете го върху лист хартия или тъкан и го сложете в обувката за една нощ.

Спирт

Изсипете спирт върху замърсената или износена част от обувките, за да неутрализирате миризмата. Той не само ще намали миризмата като естествен дезодоратор за обувки, но и ще помогне за дезинфекция на обувката.

Торбички черен чай

Черният чай съдържа танини, които ще убият бактериите, които се натрупват в обувките ви и помагат за премахване на миризмата. Сложете торбички с чай във вряща вода за 2-3 минути. Извадете пакетчето чай и го оставете да изстине. Поставете го в обувката си за около час като естествен дезодоратор. След като го извадите, почистете излишната течност, останала върху обувката.

Бебешка пудра

Използването на бебешка пудра е предпазна стъпка, която можете да предприемете, преди обувките ви да започнат да миришат. Ако сте предразположени към такива обувки, поръсете бебешката пудра на краката си, преди да се обуете.

Професионално почистване на обувки, още популярно като химическо чистене на обувки

Ако никое от тези предложения не работи, занесете обувките си на професионално химическо чистене. Това е най-добрият вариант, особено ако става въпрос за почистване на обувки набук, или друг естествен материал, които изискват по-специална поддръжка. Професионалистите от Чисти Обувки ще се погрижат за тях и ще се радвате на чисти и уханни обувки, дори и през студените и влажни месеци. Освен това ще си гарантирате, че няма да ги развалите или да повредите материята им.

Професионалното почистване на обувки се извършва ръчно и преминава през различни етапи, през които се почиства индивидуално всяка отделна част на обувката. Използват се био разградими материали, със силно действие и дълготраен ефект. Част от процедурата е дезодориране на обувките, както и бъдеща превенция чрез нанасяне на протектор по външната част на обувките.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *