5 важни компонента за стилен имидж

Само от дрехите ли зависи стилът ни?

В канала ви уча да се обличате красиво, модерно и стилно, имайки предвид различните аспекти на избора на готини дрехи според фигурата и обстоятелствата. Въпреки това, дори да вземете под внимание всички статии и да оформите модерен облик, това достатъчно ли е? Дали вашите дрехи винаги ще изглеждат стилни и подходящи за всеки случай?

Разбира се, важно е да изоставите остарялата си визия в гардероба и да се вслушате повече в съветите ми, но освен това, когато създавате готин и стилен външен вид, е важно да вземете предвид редица други допълнителни важни аспекти. Днес ще ви разкажа подробно за тях в тази публикация и какво друго, според мен, е важно за постигането на стилна визия.

Предполагам, че има 5 основни правила, всяко от които има значение и всяко от които играе огромна роля за това какво получаваме в крайна сметка и колко стилно изглеждаме.

Нека сега ги изброим и разгледаме и да ви обясня всичто за тях.

1) Дрехи с модерна кройка

Да, това е неоспорим факт, тъйкато без нея нищо няма да се получи и със сигурност няма да имате стилен външен вид.

Писали сме  много за нея в други публикации, така че днес няма да се спирам на тази точка в подробности. Прочетете моите статии, тренирайте наблюдателността си, избягвайте абсолютните антитенденции, експериментирайте с комбинирането на дрехи и ще ставате вче по-добри и по-добри.

2) Правилна стойката

Странно ми е да го призная, но е факт.Няма да изглеждате стилно, ако сте изкривени. За съжаление или не стойката има голямо значение. Работата върху това как седите, как ходите и как държите гърба си е изключително важна, и се отразява на цялостната ви визия.

За жалост дори тоалетът ви да е страхотен, със съвременен и модерен дизайн той няма да ви стои добре, ако самите вие сте изкривени.

Между другото, ако знаете тайната как бързо и ефективно може да коригираме стойката си, напишете я в коментарите! Вярвам, че не само на мен ще ми бъде много полезно и интересно да я науча.

3) Фигура

Знаете ли, подчертавам този момент, но в същото време не знам дали го формулирам правилно  и дали ще ме разберате както трябва.

Както знаем много във фигурата могат да бъдат визуално коригирани с дрехи.

Дори в дрехи с размер XXXXXL можете да бъдете ефектни. Няма да ви слагам на диети разбира се, и аз самата изобщо не съм стройна жена (нося размер М), но все пак е препоръчително да не залитате в двете крайности , защото нито прекомерната слабите жени, нито прекомерното пълните  не са много красиви. И най-важното е, че трябва да се обичате, оценявате и да приемате себе си и  вашата фигура, а не да треперите  над всеки килограм или сантиметър в повече.

Изживяванията, базирани на фигурата, може да ви се сторят незабележими, но всъщност те често са поразителни.

4) Самооценка  и самочувствие

Въпросът на практика следва от предишния компонент

Важно е да обичате и приемате себе си, независимо от каквито и да било параметри. Нито от теглото, нито от доходите, нито от броя деца и т.н.

Скритите тревоги и притеснения  всъщност много често се виждат на лицата ни  и много ни пречат. В резултат на това дори и да сте стилно облечени, няма да изглеждате така, ако се чувствате различно и очите ви не блестят от това колко сте доволна от себе си.

5) Маниери

Да, да.

Който каквото и да каже, колкото и да минава времето, модата за тях е вечна.

Въпреки че разбирането на думата “маниери” непрекъснато се променя малко и днес се стремим да се държим в съответствие с времето, тоест сега категорично не се стремим да бъдем добри и послушни за всички. Това не е съвременна интерпретация на думата „маниери“. Днес можем да поставим граници и можем да нагрубим некоректен човек, като го накараме да разбере, че при нас не е така.

И да, днес ние също сме оцветени не само от способността да защитаваме собствените си граници, но и от способността да не нарушаваме тези на другите. Което, за съжаление, е много рядко, но това само се оценява повече.

Женствеността и нравите, свързани с времето (не би било напълно правилно да ги наречем добри), определено са способни да допълнят образа ви. Направете го още по -стилен, интересен и привлекателен.

Е, псувни, некоректност, нетактичност и осъждане на други хора още не са разкрасили никого. Дори и най-красивото и стилно облечено момиче веднага ще стане по-малко интересно, включително и визуално, щом каже или напише нещо подобно.

Тези, които дават непоискани съвети, тези, които псуват, тези, които са груби в интернет, тези, които смятат за свой дълг да „правят добро“ и напътстват другите, тези, които обезценяват чуждия труд, тези, които се катерят с нетактични въпроси като „Кога планираш второто дете?“ … Всички това са хора от една и съща категория. Тези, които, както и да се обличат, не могат да ни изглеждат стилни.

От друга страна, нека ви напомня, че линията тук е много тънка.

Ако вашите граници са били нарушени от непоискани съвети, тогава не бива да мълчите. Като бъдете груби в отговор и поставите човека на място му по труден начин, вие ще спечелите, а няма да загубите. Ще покажете, че не можете да продължат да се държат така с вас в бъдеще и това е изключително важно. За съжаление нашето поколение не е било научено на това в детството си.

Темата за маниерите е може би най-трудната и най-противоречивата.

Но как изглеждате и как ви възприемат, този момент определено има много голямо значение и е невъзможно да не го спомене по никакъв начин.

А сега да обобщим!

В статията описах 5 компонента на стилния образ. Всяка от споменатите точки влияе върху това как вашето изображение като цяло ще бъде разбрано и възприето. Ако даден аспект куца, може да се окажете лъскави и неквалифицирани дори ако задълбочено разбирате темата за стила, дори в скъпи красиви и модерни дрехи, съчетани по всички правила.

Това е моят авторски подход към формирането на готина и  съвременна визия, за който винаги се опитвам да говоря на клиентите си и точно за това е авторският ми канал, за да изразя публично позицията си и да намеря тук тези, които ще я споделят и подкрепят.

Ако сте съгласни с мен и се опитайте да подредите всички тези 5 компонента от изображението си, тогава ще бъдете най -стилната красавица!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *