Judas Priest представят 19-я си албум “Invincible Shield”

Точно 50 години след издаването на дебютния им албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст.  С “Invincible Shield” боговете на метъла изнасят урок по виртуозно владеене на музикалните инструменти, а 72-годишният вокалист Rob Halford отново показва защо е един от най-великите гласове в този жанр. 14 безкомпромисни трака, събрани в албум, който ще влезе в историята. Пилотното парче, превърнало се в истински хит, “Panick Attack”  въвежда слушателите в света на Judas – експлозия от мелодични рифове, титанични китарни сола и текстове с послания.

“The Serpent and the King” и заглавната песен “Invincible Shield” също впечатляват с бързото темпо, нетипично за музиканти навлезли в 70-те си години. В албума следва “As God Is My Witness“, която е дори още по-динамична, а бандата прави подарък и на всички мотористи с един истински „байкърски“ химн  – “Sons of Thunder”.

 Judas Priest допринасят за определянето на звученето и облика на хеви метъла, особено с поредица от хитове през 80-те години на миналия век като “Living After Midnight”, “Electric Eye” и “Breaking The Law”. С появата на китариста Richie Faulkner обаче, бандата изживява Ренесанс, а Judas продължават да определят тенденциите в метъла и до ден днешен. “Invincible Shield” е третият албум на групата с музиканта, който впечатлява с китарно майсторство, а някои дори го сравняват с легенди като Eddie van Halen и Yngwie Malmsteen.

Търсете “Invincible Shield” на Judas Priest в MusicMall.bg. С медийната подкрепа на Радио 1 Рок и Dir.bg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *