KISS сложиха край на турнетата, дигитални аватари ще ги заместват на сцената

Легендарната рок група KISS се сбогува с живите изпълнения и стана първата американска банда, която преминава към виртуални изпълнения с помощта на дигитални аватари. Решението си музикантите обявиха по време на последното си шоу от турнето “Краят на пътя” в знаменитата зала “Медисън Скуеър Гардън” в Ню Йорк.

“KISS се роди в Ню Йорк, на 23-та улица, преди половин век. Ще бъде привилегия и чест да завършим турнето в Медисън Скуеър Гардън от мястото, където започнахме” – посочват в съвместно изявление членовете на групата.

50 години след появата си KISS се сбогуват с живите изпълнения. А аватарите на Пол Стенли, Джийн Симънс, Томи Тейър и Ерик Сингър ще ги заместят на сцената. Те са създадени от легендарното студио на Джордж Лукас за специални ефекти ILM (Industrial Light & Magic) и са финансирани и продуцирани от шведската компания Pophouse Entertainment.

KISS обявиха решението си в самия край на прощалния си концерт в Ню Йорк. Така четиримата музиканти ще продължат да правят концерти, да участват в различни изложби, филми и други събития, само че във виртуалното пространство.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *