NextEx & Paraplanner – на живо в Строежа

На Тъмно presents:

Live:
NEXT EX (Romania)
Paraplanner (Bulgaria)
Stroeja (DJ Set)

Live @ Club Stroeja (10 Lege Str.)
26 April 2018, Thursday

20:00 – Doors open
22:00 – Live

NEXT EX e електро поп група от Букурещ, Румъния. Музикантите работят заедно през последните 2 години, като първият им сингъл „Hey Girl (Self-conscious talk)” излиза през 2016, а година по-късно и втория „Close”. Първият им албум е озаглавен „Mistakes” и излиза в края на 2017 г.

Името на групата, музикантите избират, след като достигат до идеята, че основното си вдъхновение, те черпят от личния опит и преживявания. Те вярват, че всичко което предстои да им се случи, задължително ще се превърне в тяхна история. Въпрос на време е всяко „Следващо” нещо, да се превърне в „Бивше”. Мотото на групата е „Истински преживявания, разказани чрез музика”. Музикантите са благодарни на възможността да се изявяват заедно и да предават посланията си на себеподобните.

Paraplanner се събират в края на 2014 г. с идеята да правят авторска музика. През 2016 г издават дебютното си EP Tunestalkers и оттогава насам приключението им в търсене на индивидуално звучене продължава. Вдъхновени от артисти, творящи в сферата на R&B, jazz, soul, reggae, hip hop, trip hop, alternative rock, balkan и funk музиката, те се стремят към голямо стилово разнообразие и в собственото си творчество.

Paraplanner са:
Александрина Александрова – вокал, бас китара
Яна Дончева – флейта, саксофон
Мариета Койнарска – клавишни
Георги Денчев – ударни

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *