SoCONCERT: Minimalism and the Drums

SoCONCERT е поредицата, с която зареждаме SOHO с храна за душата под формата на майсторски добра музика.

Кога: 22-ри юни; 19:00 ч.

Къде: SOHO Sofia, ул. Искър 4


Време е за време в градината. Там при плачещата върба, звездите и по някой и друг ниско прелитащ самолет насред хладните напитки и наистина добър джаз.

Ще ви поднесем един не дотам конвенционален подход към слушането и осмислянето на музика, в който липсват конкретни цели. Музика, изградена от статични слоеве, които преминават едни в други чрез постепенни трансформации. Става въпрос за минимализма като форма в музиката. Форма, която намира началото си в напредничав Ню Йорк преди около половин век в лицата на Тери Райли, Стийв Райх, Ла Монт Йънг и Филип Глас. Първоначално приемана като вид експериментална музика, наричана New York Hypnotic School, тя бива развивана и до днес, когато Стефан Горанов ще ни сподели интерпретацията си на връзката между нея и барабаните. Използвайки музикални примери и описание на личния си път в опознаването на американския минимализъм
чрез Minimalism and the Drums ще ни въведе в композицията си за соло барабани “Паралели”. Един микс от импровизация и написана музика. А ние ще разчупваме стените на собственото си статукво.

ПОВЕЧЕ ЗА МУЗИКАНТА:
Стефан Горанов получава магистърското си образование в Холандия, където живее и свири в продължение на шест години. Участва на фестивали в Холандия, Германия, САЩ, Испания, Литва, Латвия, Турция, Тунис, Словения и България. През декември 2015 записва първия си албум като лидер в Ню Йорк.

Вход: свободен

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *