SPICE music festival – машината на времето, която чакахме

След години на изследвания и лабораторни опити, учените най-сетне създадоха машина на времето. Питате се как е възможно да се пренесете в миналото, към най-паметните моменти от живота ви? Много е лесно – с помощта на SPICE music festival!

На 7,8 и 9 август в любимия Бургас за втори пореден път се състоя това несравнимо музикално събитие. То отново събра на едно място най-колоритните изпълнители от 90-те, вкусната храна, мириса на море и ценителите на качествената музика. И се случи нещо невероятно!

Истинско чудо е, че организаторите успяха да направят така, че фестивалът да се проведе, въпреки усложнената епидемична обстановка заради Covid-19. Трудно е човек дори да си представи колко енергия, усилия, безсънни нощи и здрава работа са нужни за протичането на такова мащабно музикално събитие без аналог в Европа през тази особена 2020 година. Но те успяха! Направиха го въпреки всичко!

Сред световните звезди, събрани под едно небе на Морската гара в Бургас, тази година бяха Kosheen, Maxx, Tania Evans, Double you, 5ive, Technotronic, C+C Music Factory, Layzee a.k.a. Mr. President, Lou Bega, Rozalla и други. Сред българските легенди на SPICE music festival пък бяха Акага, Спенс, DJ Диан Соло и братя Аргирови. А без съмнение сцената буквално подпалиха обожаваните от всички фенове East 17, Black box, Corona и Las Ketchup!

За съжаление, поради затрудненото покрай пандемията пътуване, на фестивала не успяха да присъстват горещо очаквани артисти като Nana, C-Block, Антибиотика и Bomfunk MC’s. Те обаче обещават с удоволствие да се включат в следващото издание. И тъкмо тук идва голямата новина – SPICE music festival ще има и догодина! Отново през август, отново в Бургас, отново с най-големите хитове от 90-те години, с гостуването на музикантите, които не успяха да присъстват през тази година и още много други!

А на нас ни остава само да благодарим за невероятната организация и трите спиращи дъха вечери на брега на морето с най-страхотните песни и изумителни сценични ефекти. Феновете определено заслужаваха това след всички мъчителни месеци, които ни отделиха едни от други и заради които творческата индустрия бе една от най-засегнатите.

Можем истински да се възхищаваме на екипа, стоящ зад SPICE music festival и да се надяваме, че музикалното събитие ще се провежда още много години напред. И че все така любимите ни песни ще ни връщат към младостта, към най-щастливите и безгрижни години от живота, към миговете на любов, мечти и трепети, които да се повтарят всяко лято.

Снимки: Филип Панов

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *